Zuurkoolsalade met walnoten en appel

zuurkoolsalade met walnoot en appel voor een heerlijke frisse zomerse salade
zuurkoolsalade met walnoot en appel voor een heerlijke frisse zomerse salade

Dit is een super eenvoudig recept voor lekkere zuurkoolsalade met walnoten camping. Met slechts een paar ingrediënten maak je een heerlijke salade die je prima kunt gebruiken bij de eerstvolgende barbecue. Wij maken deze salade ook vaak op de camping.

Ongebrande walnoten zijn goed voor hart en bloedvaten

Ik gebruik voor dit recept ongebrande ongezouten walnoten, die zijn heel gezond en goed voor je hart. Walnoten kunnen het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Walnoten kunnen je goede cholesterol verbeteren. Walnoten zijn dus niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond.

Welke ingrediënten heb je nodig voor zuurkoolsalade met walnoten?

  • 1 grote zoete appel, ik gebruik altijd Pink Lady appels
  • 1 zakje naturel zuurkool
  • 2 handjes ongebrande walnoten
  • een klein handje rozijntjes

 voor de dressing:

  • 4 eetlepels goede kwaliteit olijfolie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel suiker
zuurkool met appel
zuurkoolsalade met walnoot en appel

Zo maak je deze salade met zuurkool en walnoten klaar

  • Snij de appel in kleine blokjes
  • wel de rozijntjes in een beetje water
  •  maak nu de dressing klaar: meng de olijfolie met de grove mosterd en de suiker door elkaar
  •  hak de ongebrande walnoten met een groot mes fijn
  •  schep in een flinke kom de zuurkool, de appel en de rozijntjes door elkaar
  •  meng de dressing door de zuurkoolsalade

Meer is het niet. Veel eenvoudiger gaat het niet worden toch? 

Maak eens een lekkere variant met kip uit de grillpan

Een lekkere variant op deze salade met zuurkool en walnoten is een versie met gebakken kipreepjes. Het ziet er extra leuk uit als je de kipreepjes bakt in zo’n grillpan. De kip krijgt dan van die mooie streepjes. Ik wrijf de kipfilet wel even in met pittige kipkruiden. 

Een andere variant is die met rode paprika. Let op paprika heeft een vrij overheersende smaak, dus een kwart paprika is meer dan voldoende. Qua kleur geeft het toevoegen van rode paprika ook een leuk effect. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*