Zuurkool zonder aardappels uit de oven

zuurkool zonder aardappels
zuurkool zonder aardappels

In de meeste zuurkoolschotels zit aardappel. Schijfjes, puree, gestampt….maar ook zonder aardappel kan je een heerlijke zuurschotel maken. Lekker met bladerdeeg, worst en wat kruiden. Er zijn een paar diëten waarbij je geen of weinig koolhydraten mag eten maar dit recept voor zuurkool zonder aardappels is gewoon lekker, niets meer en niets minder.

Je kunt er nog wat fruit (banaan, ananas, appel) aan toe voegen maar echt nodig is het niet. Net wat je lekker lijkt.

Ingrediënten voor zuurkool zonder aardappel uit de oven

  • 1 zakje zuurkool van 500 gram
  • 1 rookworst
  • 1 klein pakje gerookte spekjes
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml crème fraiche
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 5 a 6 plakjes bladerdeeg
  • Eventueel lekker fruit (appel, ananas of perzik)
  • 100 gram geraspte kaas
zuurkool zonder aardappels
zuurkool zonder aardappels

Hoe maak je een ovenschotel zuurkool zonder aardappels?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • Plakjes bladerdeeg laten ontdooien
  • Rookworst verwarmen zoals aangegeven staat op de verpakking
  • De zuurkool laten uitlekken in een vergiet
laat de zuurkool goed uitlekken, de ovenschotel moet te "nat" worden.
laat de zuurkool goed uitlekken, de ovenschotel moet te “nat” worden.
  • De paprika en ui snipperen
  • In een hapjespan de spekjes opbakken
zuurkool zonder aardappels maar wel met lekkere spekjes
zuurkool zonder aardappels maar wel met lekkere spekjes
  • Dan de ui en de paprika toevoegen en bakken tot de ui wat glazig begint te worden
  • Knoflook toevoegen en dan de zuurkool erbij doen en alles goed doorwarmen
  • Eventueel fruit ook meteen toevoegen
  • Als laatste de crème fraiche en de kerrie toevoegen
  • Ondertussen een ovenschaal bekleden met het bladerdeeg
  • Schep de helft van het zuurkoolmengsel op het bladerdeeg
  • De rookworst in plakjes snijden en de plakjes over de zuurkool verdelen
  • Dan de andere helft van de zuurkool over de plakjes rookworst verdelen
  • Geraspte kaas over de zuurkoolschotel verdelen
  • Zet de zuurkool zonder aardappels in de oven en wacht tot het bladerdeeg mooi bruin is. (25 a 30 minuten)

2 Comments

  1. Bladerdeeg bevat zo’n 38 g koolhydraten per 100 gram tegenover 17 gr voor 100 gr aardappelen! Je recept is heerlijk maar je suggereert eigenlijk dat dit recept past in een koolhydraatarm dieet. Dat klopt helaas niet!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*