Zuurkooltaart met rookworst, spekjes en ananas

Zuurkooltaart uit de oven met zo’n krokant bladerdeeg korstje. Dat klinkt ingewikkeld maar het tegendeel is waar. Het is een makkelijke zuurkoolquiche waarmee je zo klaar bent. De taart moet dan nog wel even in de oven maar in die tijd kan je mooi even wat anders doen.

Deze zuurkooltaart bevat behoorlijk wat vlees maar je kunt ook een vegetarische variant maken, die recepten plaats ik ook nog wel op deze site. Dit recept is voor een grote zuurkooltaart (4 personen) maar je kunt ook mini zuurkooltaartjes maken.

Sommige mensen maken zelf het deeg voor de bodem van hartige taarten. Ik ben zeer tevreden met de snelle variant: gewoon bladerdeeg gebruiken uit de diepvries. Zeker door de week wil ik niet al te lang in de keuken staan.

Benodigdheden: quichevorm van ongeveer 23 cm

Recept is goed voor 4 personen

Ingrediënten voor recept zuurkooltaart met rookworst

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 pakje zuurkool van 500 gram
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram geraspte pittige kaas
  • 1 rookworst (ik neem liever geen verse, die moet je eerst nog 20 min koken)
  • 250 gram spekreepjes
  • 4 ringen ananas
  • Peper en zout

Bladerdeeg laten ontdooien voor de zuurkooltaart

Bladerdeeg laten ontdooien voor de zuurkooltaart

Hoe maak je een heerlijk zuurkooltaart uit de oven?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • Plakjes bladerdeeg laten ontdooien
  • De spekreepjes krokant bakken in een koekenpan

Spekjes opbakken voor de zuurkooltaart

Spekjes opbakken voor de zuurkooltaart

  • In een kom de eieren en de slagroom samen loskloppen, dan de geraspte kaas hier doorheen roeren en voeg wat peper en zout toe aan dit mengsel
  • De zuurkool even heel goed laten uitlekken in een vergiet en voeg hier de ananas in blokjes aan toe (even husselen)
  • Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg, prik hier en daar een klein gaatje in het deeg
  • Verdeel de uitgebakken spekjes over de bodem
  • Rookworst in plakjes snijden en die verdeel je ook over de bodem
  • De zuurkool met ananas verdelen over de taartvorm
  • Giet nu het ei/slagroom/kaas mengsel over de taart
  • Zet de taart in de voorverwarmde oven en na 30 a 35 minuten is je zuurkooltaart met worst en spekjes klaar!

Laat een bericht achter