Zuurkooltaart met gehakt en stukjes appel

Deze heerlijke zuurkooltaart met gehakt ovenschotel met lekkere bladerdeeg bodem doet het niet alleen goed in de wintermaanden. Door de frisse smaak van de appeltjes is het zeker ook in de zomer een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.

Het ziet er prachtig uit, zo’n ovenschotel maar toch is het maar ongeveer 25 minuten werk. Daarna is het gewoon nog 3 kwartier wachten totdat de oven zijn werk gedaan heeft.

Vooral kinderen zijn dol op deze zuurkoolschotel, doordat we zuurkool koken in appelsap in plaats van in eigen sap uit het zakje is de zuurkool iets minder zuur en appeltjes….(andere recepten met zuurkool en appel)  Daar zijn de meeste kinderen gek op. (en ook op gehakt;-)) Een ander voordeel van zuurkoolquiche: het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken.

Dit is een zuurkooltaart voor 4 personen

Ingrediënten voor zuurkooltaart met gehakt en appeltjes

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 pak zuurkool van 500 gram
  • 200 ml appelsap
  • 400 gram gehakt
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 appels
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • Halve rode paprika
  • 6 plakjes brie

Zuurkooltaart met gehakt

Zuurkooltaart met gehakt. Heerlijk met gesmolten brie.

Hoe maak je een zuurkooltaart met gehakt die kinderen graag lusten?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bladerdeeg laten ontdooien
  • De zuurkool even afspoelen met water in een vergiet
  • Verwarm de zuurkool 10 minuten in een pan samen met de appelsap (dus niet met water)
  • In een koekenpan het gehakt rul bakken
  • Uitje en paprika snijden en die nog een paar minuten meebakken met het gehakt, dan de kerrie toevoegen en alles lekker doorroeren
  • In een kom vast de eieren met de slagroom loskloppen
  • Appel schillen en in blokjes snijden
  • Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg
  • Het gehakt over de bodem verdelen van de quiche
  • Dan de appelblokjes over het gehakt verdelen
  • De zuurkool afgieten en goed al het vocht er uit duwen met behulp van het vergiet
  • Verdeel nu de zuurkool over de laag gehakt
  • Giet het ei met room mengsel over de zuurkool heen en het echte werk is al weer gedaan
  • Alleen nog een paar plakjes brie op de zuurkooltaart leggen
  • Zet de zuurkooltaart met gehakt in de voorverwarmde oven en bak de zuurkooltaart gaar in 35-40 minuten

Latest Comments

  1. angelique
    • admin

Laat een bericht achter