Zuurkooltaart maken met katenspek

Zuurkooltaart maken is helemaal niet moeilijk met dit recept voor hartige taart met katenspek. Je kunt deze hartige taart prima als maaltijd serveren voor 4 personen.

We maken deze zuurkooltaart lekker makkelijk en snel met bladerdeeg. Natuurlijk kan je ook zelf een bodem maken voor een hartige taart (met broodmix bijvoorbeeld) maar dat is best even een klusje en ik kook best graag maar het moet allemaal niet te lang duren, vandaar dat ik gemakshalve kies voor een bodem van bladerdeeg.

Katenspek is gekookt, en daarna gerookt spek. Ik neem het liefst de variant die bij de vleeswaren ligt in de supermarkt. Het bakken gaat dan lekker snel.

Ingrediƫnten voor zuurkooltaart maken met katenspek

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram zuurkool
  • 200 gram katenspek (in plakjes)
  • 3 halve perziken uit blik
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • Peper en zout
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 eetlepel boter

Bereiding van deze heerlijke hartige taart met zuurkool

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg op het aanrecht
  • Katenspek grof snijden zodat je iets kleinere plakjes krijgt
  • Bak het katenspek kort in een koekenpan op middelhoog vuur
  • Houd een paar stukjes spek apart
  • Laat de zuurkool goed uitlekken en doe de zuurkool in de pan bij het katenspek
  • Stoof de zuurkool op een laag vuur gedurende 10 minuten, regelmatig even omscheppen
  • Halve perziken in blokjes snijden
  • Als laatste de blokjes perzik door de zuurkool en het spek mengen

perzik voor zuurkooltaart maken met katenspek

De zuurkooltaart krijgt een zoet accent door de perzik

  • In een kom de eieren loskloppen met de slagroom en op smaak brengen met karwijzaad. peper en zout
  • Quichevorm invetten met een beetje boter
  • Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg
  • Schep het zuurkoolmengsel in de quichevorm en verdeel het netjes over de bodem
  • De paar apart gehouden plakjes katenspek nu bovenop leggen
  • Giet het eiermengsel nu over de zuurkooltaart
  • Zet de zuurkooltaart in de voorverwarmde oven en bak de taart in 30 minuten gaar

Valt best mee toch? Zuurkoolquiche maken is een eitje

Laat een bericht achter