Zuurkoolstamppot met een speklapje

Trek is een heerlijke ongecompliceerde maaltijd? Maak dan eens dit lekkere recept: zuurkoolstamppot met een speklapje.

Voor veel mensen is het speklapje het favoriete vleesgerecht in de winter. Geen wonder: het is ook heerlijk. Zeker in combinatie met een lekker zuurkoolstamppotje.

Deze zuurkoolstamppot gaan we heel lekker maken met veel fruit. Gedroogde abrikozen, wat rozijntjes en een appeltje. Dat maakt de zuurkoolstamppot vrij zoet en dat is heerlijk in combinatie met het speklapje.

Ingrediƫnten voor zuurkoolstamppot met een speklapje

  • 500 gram zuurkool
  • 1 kilo aardappels
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • Een flinke hand rozijnen
  • 1 appel
  • 4 speklapjes
  • Boter/croma om de speklapjes in te bakken
  • Scheutje melk

Ik gebruik graag kruidenzuurkool voor zuurkoolstamppot met een speklapje

Ik gebruik graag kruidenzuurkool voor zuurkoolstamppot met een speklapje

Hoe bak je een speklapje?

  • Haal het vlees een half uur voor je gaat koken uit de koelkast
  • Zet een koekenpan op het vuur met wat boter of croma
  • Als de boter gesmolten is op hoog vuur de speklapjes aan beide kanten bruin bakken
  • Dan zet je het vuur lager en bak je de speklapjes heerlijk krokant in 20 minuten, wel regelmatig het vlees omkeren

Hoe maak je een lekkere zuurkoolstamppot met gedroogde abrikozen?

  • Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Appel schillen en in blokjes snijden, een paar minuten meebakken met de speklapjes
  • De abrikozen in vieren snijden en samen met de rozijnen en wat water in een kommetje doen
  • Zet het kommetje 2 minuten in de magnetron en laat ze daarna afkoelen in het water
  • De zuurkool met een beetje water koken in een steelpannetje (15 minuten)
  • Als de aardappels gaar zijn voeg je een beetje melk toe en wat vet van de uitgebakken speklapjes
  • Met een stamper puree stampen van de gekookte aardappels
  • De zuurkool afgieten en door de puree roeren
  • Haal de abrikozen en rozijntjes uit het water en roer die ook door de zuurkoolstamppot
  • De stukjes gebakken appel roeren we als laatste door de zuurkool stamppot
  • Serveer de zuurkoolstamppot met het speklapje los ernaast

Laat een bericht achter