Zuurkoolstamppot met kip (pikante versie)

Zuurkoolstamppot met kip is minder voor de hand liggend maar wel heel erg lekker. Een heerlijke variatie op de bekende zuurkool met worst of zuurkool met spek.

De kip geef ik heel eenvoudig wat extra smaak met een lekkere pikante kruidenmix (bijvoorbeeld van Silvo, de versie pikante kip) Ik koop die kipkruiden het liefste in een grote bus, dan kan ik makkelijk spelen met de hoeveelheden. Een standaardzakje is voor  1 kilo kip, en dat is best heel veel.

Door de creme fraiche toe te voegen krijg je een lekker romige kip saus die je heerlijk over of naast je zuurkoolstamppot kunt serveren. Super eenvoudig, maar erg lekker recept. Deze zuurkoolstamppot met kip is goed voor 4 personen.

Boodschappenlijstje voor zuurkoolstamppot met kip

  • 1 zakje zuurkool naturel
  • 1 kilo aardappelen
  • Scheutje melk
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • Beetje boter om mee te bakken
  • 125 ml. creme fraiche
  • 400 gram kipfilet
  • Pikante kruidenmix voor kip (Silvo of Verstegen)
  • Beetje zout

zuurkoolstamppot met kip

zuurkoolstamppot met kip

Hoe maak je lekkere zuurkoolstamppot met kip?

  • De zuurkool in een pannetje met een beetje extra water in 25 minuten gaar koken
  • De aardappels koken in 20 minuten in een andere pan met water en een snufje zout
  • Ondertussen de uien pellen en snipperen en de paprika schoonmaken en in blokjes snijden

paprika voor de zuurkoolstamppot met kip en paprika

paprika voor de zuurkoolstamppot met kip en paprika

  • De kipfilet in ¬†blokjes of reepjes snijden
  • De kipfilet inwrijven met de kruidenmix en nog even laten staan
  • In een hapjespan de uien bakken tot ze een beetje glazig worden, dan de paprika erbij doen en die ook nog even meebakken
  • Dan de kip goed bruin bakken samen met de uien en paprika op middelhoog vuur
  • Als laatste de creme fraiche voor het kipmengsel roeren en nog even verder verhitten
  • De zuurkool afgieten
  • De aardappels afgieten en met een scheutje melk tot puree stampen
  • De zuurkool door de aardappelpuree roeren
  • Schep de aardappelpuree op een bord en dan een flinke schep van de kip met romige saus erbij serveren
  • Eet smakelijk!

Laat een bericht achter