Zuurkoolsoep maken met spekjes

Zuurkoolsoep maken is echt super lekker, zeker deze versie met uitgebakken spekjes. Voor veel mensen is het een complete verrassing dat je van zuurkool soep kunt maken. Zuurkoolsoep is niet te koop in sta-zak of in blik dus je zult wel even zelf de keuken in moeten duiken als je wil genieten van een lekkere kop zuurkoolsoep.

Zuurkool is dus niet alleen lekker als stamppot of in een ovenschotel: je kunt er zelfs lekkere soep van koken. Na de volgende gure wandeling bij guur weer gaan we dus eens een keer niet een blik erwtensoep opentrekken, nee, we gaan lekker zuurkoolsoep maken.  Deze versie is lekker romig door de crème fraiche en de spekjes geven het geheel lekker veel pit.

Gelukkig is het niet moeilijk om zelf lekkere winterse zuurkoolsoep te maken, Het recept is lekker basic en hopelijk leg ik het duidelijk genoeg uit.  Het recept is goed voor 4 personen.

Zoek je een ander recept voor zuurkoolsoep? probeer dan eens dit recept voor zuurkoolsoep met aardappel, die is ook erg lekker.

Ingrediënten zuurkoolsoep maken met spekjes

  • 125 gram spekjes
  • 1 ui
  • Halve rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 500 gram zuurkool
  • Beetje boter
  • 1 liter vleesbouillon
  • 4 eetlepels crème fraiche

Zuurkoolsoep maken, een heerlijk winters soep recept

Zuurkoolsoep maken, een heerlijk winters soep recept

 Zuurkoolsoep maken met spekjes, hoe doe je dat?

  • Ui pellen en snipperen
  • Soeppan op het vuur zetten met wat boter en in 5 minuten de uien glazig bakken, teentje knoflook nog eventjes meebakken.
  • De bouillon en de zuurkool toevoegen en aan de kook brengen, komijn toevoegen
  • De soep 15 minuten zachtjes door laten koken
  • Ondertussen in een koekenpan de spekjes uitbakken
  • Paprika in blokjes snijden en nog een paar minuten met de spekjes meebakken
  • Na 15 minuten koken haal je de zuurkoolsoep van het vuur, crème fraiche er doorheen roeren
  • Schep de soep in kommen en verdeel de spekjes met paprika over de 4 kommen als soort van garnering

En zo maak ik dus graag mijn zuurkoolsoep. Leuk detail in tijden van crisis: deze soep vult lekker en is super goedkoop. Nog goedkoper is het om de crème fraiche op het einde te vervangen door een ander lekker bindmiddel: bloem en boter. Het recept werkt hetzelfde maar dan begin je met het maken van een roux. Dan heb je helemaal een lekkere goedkope soep gemaakt.

Laat een bericht achter