Zuurkoolschotel met shoarma

Zuurkoolschotel met shoarma is een heel lekkere en verrassende variant op de standaard zuurkool met spekjes en/of rookworst. De zuurkoolstamppot of zuurkoolschotels uit de oven kunnen best wel een aantal lekkere nieuwe varianten gebruiken, dit is er één van. Super eenvoudig om zelf te maken met dit lekkere recept.

Op dit recept kan je allemaal verschillende varianten maken: met of zonder ananas, rozijntjes, iets romiger, met of zonder puree. Je kunt ook versie met kaas bovenop maken, voor sommige mensen is een ovenschotel niet compleet zonder een lekker kaaslaagje bovenop. Alle heerlijke varianten komen tzt. ook op deze site te staan hoor, maak je geen zorgen.

Onderstaand recept is voor 4 personen

Ingrediënten zuurkoolschotel met shoarma vlees

  • 1 zakje zuurkool
  • 400 gram shoarma vlees
  • 1 ui
  • Halve rode paprika
  • Pakje aardappelpuree
  • 125 ml crème fraiche
  • Beetje paneermeel

Per soort aardappelpuree kan het verschillen wat je nodig hebt om de puree te maken (melk/water/boter) kijk even op het pakje wat je nog extra nodig hebt.

Aardappelpuree voor de zuurkoolschotel met shoarma

Aardappelpuree voor de zuurkoolschotel met shoarma

Hoe maak je een ovenschotel met zuurkool en shoarma?

  • Verwarm de oven voor op 225 graden
  • Ui schoonmaken en snipperen
  • Halve paprika in blokjes snijden (pitjes en zaadlijsten verwijderen natuurlijk)
  • Zet een hapjespan op het vuur met wat boter doe de uien in de pan en bak de uien tot ze een beetje glazig worden
  • Dan de shoarma erbij doen het vlees gaar bakken
  • Als het vlees bijna gaar is nog even de paprika toevoegen
  • Als je shoarmavlees gaar is dan doe je de zuurkool erbij
  • Verwarm de zuurkool en blijf alles goed omscheppen (10 a 15 minuten)
  • Ondertussen de aardappelpuree klaarmaken
  • Haal de pan met zuurkool en shoarma van het vuur en schep de crème fraiche er doorheen
  • Doe dit mengsel in een ovenschaal en verdeel het netjes over de bodem
  • Verdeel de puree over het mengsel (dus de tweede laag van de zuurkoolschotel)
  • Een beetje paneermeel over de puree strooien
  • Zet de zuurkoolschotel met shoarma in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 15 minuten heb je een heerlijke zuurkool schotel met een mooie goudbruine bovenkant

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter