Zuurkoolschotel met gehakt en gegratineerde tomaten

Maak nu zelf een heerlijke zuurschotel met gehakt en lekkere gegratineerde tomaten. Een heerlijke variant op de standaard zuurkoolschotel met gehakt. De tomaten met een lekker kaaslaagje bovenop maken deze zuurkoolschotel heel lekker en bijzonder.

Kies voor dit recept voor lekkere stevige tomaten, bijvoorbeeld Roma tomaten of honingtomaten.

Alle ingrediënten zijn al bijna gaar als de ovenschotel de oven in gaat. Gebruik daarom de grillstand van de oven. Als de kaassaus bovenop mooi gesmolten is, is de zuurkoolschotel met gehakt uit de oven klaar.

Ingrediënten voor zuurkoolschotel met gehakt en gegratineerde tomaten

  • 500 gram zuurkool
  • 2 zakjes aardappelpuree
  • 500 gram gehakt
  • 5 tomaten
  • 100 gram mayonaise
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 theelepel tijm
  • Evt. melk of boter voor de aardappelpuree, kijk op het pakje

Bereiding zuurkoolschotel met gehakt en tomaat

  • Kook de zuurkool gaar in eigen vocht met een beetje extra water in 15 minuten
  • In een koekenpan het gehakt rul en bruin bakken

gehakt rul bakken voor de zuurkoolschotel met gehakt en gegratineerde tomaten

gehakt rul bakken voor de zuurkoolschotel met gehakt en gegratineerde tomaten

  • De aardappelpuree bereiden zoals het op het pakje staat (of vers maken natuurlijk met gekookte aardappels)
  • De oven voorverwarmen op de grill stand
  • In een kom de mayonaise, Parmezaanse kaas, mosterd en tijm door elkaar roeren
  • De tomaten wassen en in plakken snijden
  • De zuurkool afgieten als die gaar is
  • In een ovenschaal doen we onderop het gehakt
  • Dan een laag maken met de zuurkool
  • Dan een laag met de aardappelpuree
  • Dan de plakken tomaat over de puree verdelen
  • Op iedere plak tomaat een flinke hoeveelheid van het mayo – Parmezaanse kaas mengsel strijken
  • Zet de ovenschaal onder de grill
  • Als de kaas lekker gesmolten is kan de zuurkoolschotel met gehakt en gegratineerde tomaten uit de oven (minuut of 5 a 10)

Zonder al te veel moeite maak je op deze manier een heerlijke bijzondere zuurkoolschotel klaar

Laat een bericht achter