Zuurkool met kipfilet, paprika en aardappelpuree

Je kent het wel, weinig tijd en toch wil je een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten. Ik maak dan graag gebruik van een zakje aardappelpuree en een zakje zuurkool. Kippetje even lekker bakken, wat extra groente erbij in de vorm van een paprika (staat ook mooi qua kleur) en klaar ben je. Nou ja, ….. lees het recept maar even door, het is echt heel simpel en wel super lekker.

Op deze manier maak je zuurkool weer eens op een heel andere manier klaar en dat is echt super lekker. Weer eens iets anders dan de standaard zuurkoolstamppot met worst (en begrijp me goed, daar is helemaal niks mis mee hoor!)

Dit recept is voor 2 a 3 personen

Ingrediënten voor zuurkool met  kipfilet en paprika

  • 500 gram kerriezuurkool
  • 1 hele flinke kipfilet (200 a 300 gram)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • Pittige kipkruiden (Silvo of huismerk)
  • Olie
  • Pakje aardappelpuree (evt. met melk, kijk even op het pakje)
  • Scheutje appelsap

Zuurkool met kipfilet

Zuurkool met kipfilet

Hoe maak je zuurkool met kipfilet en paprika?

  • Kipfilet in kleine blokjes of reepjes snijden
  • Ui schoonmaken en snipperen
  • Paprika in blokjes snijden
  • Zuurkool uit laten lekken in een vergiet en met een vork even goed losmaken
  • Zet een pan met wat olie op het vuur
  • Uitjes bakken tot ze glazig worden
  • Reepjes kipfilet door de kruiden rollen / insmeren met de pittige kipkruiden
  • De kipfilet bij de uien doen en de kip lekker doorbakken, paprika kan ook meteen in de pan
  • Als de kip bijna gaar is de zuurkool erbij doen met een scheutje appelsap
  • Doe de deksel op de pan en laat lekker minimaal 10 stoven tot de zuurkool warm en gaar is
  • Ondertussen even de aardappelpuree maken (zie pakje, of zelf maken van echte aardappels)
  • Serveer de kip met zuurkool en paprika met de puree apart

Deze maaltijd zet je binnen 20 minuten op tafel, lekker simpel toch?

Laat een bericht achter