Vegetarische zuurkoolschotel met Quorn

Zin om eens een vegetarische zuurkoolschotel uit te proberen? Maak dan eens deze vega zuurkoolschotel met quorn en gebakken champignons.

Quorn fijngehakt ziet er uit als gehakt, maar dat is het niet. Het is een vleesvervanger. Het is een prima product om eens te proberen als je iets minder vlees wil gaan eten.

Ik bak het gewoon net als gehakt in een koekenpan en in dit geval bak ik ook nog een lekker doosje champignons mee. (met een rode paprika kan trouwens ook) Gewoon een keer proberen zou ik zeggen.

Ingrediƫnten voor vegetarische zuurkoolschotel met quorn

  • 1 kilo aardappelen
  • 500 gram zuurkool
  • 400 gram champignons
  • 175 gram quorn fijngehakt
  • Handje gewelde rozijnen
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • Scheutje melk
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel boter

Champignons bakken voor de vegetarische zuurkoolschotel

Champignons bakken voor de vegetarische zuurkoolschotel

Hoe maak je een vegetarische zuurkoolschotel?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • De aardappels schillen, en in 20 minuten gaar koken
  • De rozijnen wellen in heet water
  • De champignons schoonmaken met een borsteltje en in plakjes snijden
  • Bak de champignons met een beetje boter in een koekenpan lichtbruin
  • Voeg de quorn toe aan de champignons en bak nog een paar minuten door tot alles mooi bruin gebakken is. Ik doe er nog twee theelepels cajunkruiden doorheen om het wat extra smaak te geven
  • De zuurkool kook je met een beetje water/witte wijn/appelsap in 15 minuten gaar in een klein ander pannetje
  • Als de aardappels gaar zijn stamp je er met een scheutje melk een lekkere puree van, peper en zout naar smaak toevoegen
  • De zuurkool afgieten en samen met de gewelde rozijnen door de puree roeren
  • Schep de champignons met quorn in een ovenschaal
  • De zuurkoolstamppot over de champignons met quorn verdelen en mooi glad strijken
  • Nog wat geraspte kaas over de vegetarische zuurkoolschotel verdelen en de ovenschaal in de voorverwarmde oven zetten
  • Na ongeveer 20 minuten heeft je vegetarische zuurkoolschotel een lekker lichtbruin kaaslaagje gekregen
  • Aanvallen!

Laat een bericht achter