Romige zuurkoolsoep met uien en paprika

Recept romige zuurkoolsoep zonder al te veel gedoe.  Zuurkoolsoep kan je niet kopen in de winkel, er bestaat geen stazak van, en ook geen blikje (voor zover ik weet dan) Als je romige zuurkoolsoep wil eten dan zal je hem toch echt zelf moeten maken, bijvoorbeeld met dit lekkere recept voor zuurkoolsoep.

Geen paniek, de soep is vrij eenvoudig te maken en het resultaat mag er zijn. Een lekkere pan dampende romige zuurkoolsoep, daar loopt iedereen warm voor denk ik. Een prima soepje voor een koude winterdag. Gewoon een keer proberen!

Ingrediënten voor romige zuurkoolsoep met ui

  • 1 eetlepel boter
  • 1 liter bouillon
  • Halve rode paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel kerrie
  •  versgemalen peper en zout
  • 500 gram zuurkool
  • ¼ liter slagroom
  • 2 uien

Dit is de juiste tijd voor een pan dampende romige zuurkoolsoep

Dit is de juiste tijd voor een pan dampende romige zuurkoolsoep

Bereiding recept romige zuurkoolsoep met uien en paprika

  • Pel de uien en snipper ze fijn
  • De paprika wassen en een halve paprika in blokjes snijden
  • Zet een pan op het vuur met wat boter en bak de uien en paprika glazig
  • De zuurkool uit laten lekken en de helft van de zuurkool doe je in de soeppan
  • Breng de soep aan de kook en laat 30 minuten zachtjes doorkoken
  • Pureer de soep met een staafmixer
  • Ondertussen in een hapjespan de rest van de zuurkool (de andere helft van het zakje) opbakken met een beetje olie en de kerrie
  • Als de zuurkool in de hapjespan goed heet is kan je de gebakken zuurkool bij de soep doen en nog even alles goed verhitten (4 a 5 minuten)
  • De pan kan nu van het vuur
  • Roer de slagroom door de romige zuurkoolsoep
  • Breng verder op smaak met peper en zout

Met deze romige zuurkoolsoep zet je een heerlijke verrassende soep op tafel. Weer eens iets anders dan alle standaard soepjes zoals tomatensoep of kippensoep (daar is trouwens ook niks mis mee hoor, maar zuurkoolsoep is wel meer een bijzondere soep)

Laat een bericht achter