Kerriezuurkool met rozijnen, ananas en rookworst

Kerriezuurkool koop je kant-en-klaar in de winkel. De grotere supermarkten hebben meestal verschillende soorten zuurkool in het assortiment. Oa. Krautboy heeft kerriezuurkool in een zakje. Die zuurkool is al voorgekookt, je hoeft deze zuurkool dus alleen even te verwarmen.

Ik maak deze zuurkool met ananas en rozijnen maar je kunt ook blokjes perzik gebruiken voor een extra zoete variant of bijvoorbeeld partjes mandarijn.

Dit recept is heerlijk voor die dagen dat je weer eens gewoon lekker en simpel eten. Gewone Hollandse kost zonder poespas. Stamppot is bijna in ieder gezin populair en je maakt ook nog eens heel voordelig een menu waar iedereen dol op is.

Dit recept is goed voor 4 personen

Ingrediënten voor kerriezuurkool stamppot met worst

  • 500 gram kerriezuurkool
  • 1 kilo aardappels
  • Scheutje melk en evt. wat boter om puree te maken van je aardappels
  • 1 klein blikje ananasblokjes
  • 2 flinke handen gewelde rozijnen
  • 1 of 2 rookworsten
  • Peper en zout

Lekkere rookworst voor bij de kerriezuurkool stamppot

Lekkere rookworst voor bij de kerriezuurkool stamppot

Hoe maak je kerriezuurkool met rookworst klaar?

  • Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar in water met een snuf zout
  • De worst gaar koken volgens de verpakking (verse worst is ook vaak 20 minuten, bijzonder handig qua timing)
  • De zuurkool even verwarmen in een steelpannetje en dan afgieten, het hoeft niet een bepaalde tijd te koken, warm is goed genoeg (de zuurkool is al voorgekookt)
  • Giet de aardappels af en doe er een scheutje melk bij en evt. een klontje boter
  • Stamp de aardappels tot je een grove puree hebt, breng nog wat op smaak met wat peper en zout
  • Giet de zuurkool af en doe die bij de puree
  • Ananas laten uitlekken en samen met de rozijnen ook bij de puree doen
  • Alles goed door elkaar scheppen
  • Schep op ieder bord deze lekkere kerriezuurkool met ananas en rozijnen en  serveer de rookworst er los bij

Een heerlijk simpel recept voor gewone Hollandse kost.

Gewone Hollandse kost na de feestmaand populair

Opvallend trouwens hoe veel mensen verlangen naar gewoon lekkere Hollandse kost in de maand januari. In december eten we ons helemaal rond aan de meest bijzondere hapjes en gerechten en daarna willen we niets liever dan weer lekker gewoon eten. Dan komt dit recept goed van pas.

Laat een bericht achter